Zero Private Offices. Lots of Flexibility.

Show all

Zero Private Offices. Lots of Flexibility.

Stantec Open Office in Sacramento furnished by VCO

Stantec Open Office in Sacramento furnished by VCOStantec, an international professional services company in the design and consulting industry, relocated to a new location in Sacramento, combining multiple offices and disciplines. Their new building at 555 Capitol Mall was constructed in 1970, and Stantec’s designers chose to source furniture that would complement the design aesthetic and personality of that era, with a modern and fresh appearance. Stantec envisioned an environment that encouraged creativity and collaboration within their teams.

VCO and the designers at Stantec settled on a hospitality-inspired look and feel with wood tones and bright, flexible, open community spaces for employees to engage. Stantec and VCO furnished an open plan with 60% height adjustable workstations, zero private offices, and several small task and huddle rooms scattered throughout the layout. Deep custom height adjustable and fixed height workstations were constructed using a mixture of Teknion’s HAB, Interpret, and District elements. Allermuir Haven Lounge chairs and sofas helped establish small, acoustically private areas for employees to focus. Andreu World stools and tables created quick informal touch down meeting areas. Custom WCI banquettes within huddle rooms provide a quiet escape from the open office for heads-down work.

A highly custom area Stantec refers to as the “Nest” was created in collaboration with Stantec’s designers for employees to hold team meetings and de-stress. As the name suggests, the Nest is meant to reference nature and create a comfortable space to take a break or enjoy rotating art installations highlighting the different disciplines who work there. VCO helped realize Stantec’s vision for the Nest by working with a custom wood manufacturer to build sculptures referencing branches and a platform to separate the space from the rest of the office. VCO also sourced vibrant and comfortable ancillary furniture from a variety of manufacturers to match Stantec’s vision.

View more images of the project on our portfolio page