Publicis Groupe’s New San Francisco Office

Show all

Publicis Groupe’s New San Francisco Office

Publicis Office San Francisco Workstations

Publicis Office San Francisco Workstations

VCO worked alongside Design Blitz to create an award-winning workspace for Publicis Groupe that consolidated multiple international brands under one roof in San Francisco. The project was successfully completed under a very short time frame: Publicis Groupe was the last tenant to sign their building’s lease but the first to move in.

Vangard Concept Offices has quickly cemented themselves as a trusted project partner, collaborator, and valued resource for Publicis Groupe projects across North America. The VCO Team (as led by Nick Tuttle, Frank Lisowski, and Kara Klein) has been instrumental in transforming the client/dealer paradigm with regards to legacy micromanagement of schedule, cost, and quality control. Inventive and customer focused, my partnership with VCO has challenged the manner in which I’ve viewed the client/dealer relationship and raised the bar for service level.
– Tim Bergen, Director of Real Estate Projects at Publicis Groupe
Publicis Office San Francisco Hanging Egg Chair Skyline Lounge

Hanging around the Publicis lounge. Click the photo to view more images!

 

The new office has an abundance of free addressing work points – also known as “hot desking” spaces that aren’t assigned to any one individual. This creates a free-flowing environment for employees to work. Contrary to the design of popular San Francisco workspaces, Publicis Groupe has zero height adjustable workstations. Instead, VCO and Design Blitz accommodated various work postures with seated, lounge, and bar height work points throughout the office. All of these work points are powered for workers to accomplish heads down work and meetings without worrying about charging their devices.

 

Publicis Office Lounge

Lounge, seated, and bar height work postures in the Publcis open office. Click the photo to view more images!

 

VCO procured and installed all furniture across three floors:

  • Workers have personal lockers to drop off their belongings.
  • Fixed height Teknion workstations with storage and privacy screens are placed around the open office with custom planters.
  • Egg-shaped “nest” chairs hang from the ceiling for workers who prefer a more creative environment.
  • A speakeasy-style bar with beer on tap hides behind a secret door.
  • Custom-crafted banquettes nestle between alcoves for workers to relax, eat, and meet.
  • VCO contracted with local millwork companies to create custom cabinetry, benching, and tables.
  • Bright colors and custom finishes pop throughout the playful space.

View more photos of the project here!